CV ketel vervangen Zoetermeer

Meestal is het na een jaar of vijftien wel zover: u moet uw CV ketel vervangen. Het huidige exemplaar zal dan sneller mankementen hebben waardoor er vaker CV reparatie nodig is en bovendien werkt het niet meer energiezuinig. Gemiddeld genomen kan het al uit om rond de 10 jaar de CV ketel te vervangen. Nieuwe CV ketels hebben een hoger rendement waardoor vervangen interessant is. Bent u toe aan een nieuw toestel of wilt u dit graag laten beoordelen? In de regio Zoetermeer schakelt u hiervoor All Heating in. Is niet uw ketel, maar een radiator, CV leiding of expansievat aan vervanging toe? Ook dan kunt u altijd een beroep op een CV monteur van All Heating doen.

CV ketel vervangen Zoetermeer merken

Op het gebied van CV ketels is er de laatste jaren bijzonder veel mogelijk. Onze monteurs hebben de ontwikkelingen op de voet gevolgd en zijn op de hoogte van alle mogelijkheden. We zijn specialist in het plaatsen van de volgende merken ketels:

 • Bosch
 • Ferroli
 • Intergas
 • Nefit
 • Remeha
 • Vaillant

Type CV ketel kiezen

De belangrijkste redenen om de CV ketel te vervangen zijn:

 • Besparen op stookkosten
 • De waarde van het huis verhogen
 • Beter voor het milieu
 • CV ketel is kapot
 • Natuurlijk kunt u een voorkeur hebben qua merk CV ketel. Maar minstens zo belangrijk is het type ketel dat u wilt laten vervangen. De CW-waarde van de ketel geeft aan hoeveel water er per minuut verwarmd kan worden. Op de pagina CV installatie leest u hier meer over. Daarnaast is er een opdeling te maken tussen een VR-ketel, HR-ketel en een HRe-ketel. Wat zijn de verschillen en wat past het beste bij u?

  VR-ketel

  Alle CV ketels worden op aardgas gestookt. Het verschil zit hem in de efficiëntie en dus de zuinigheid die de ketel heeft. Een VR-ketel (Verhoogd Rendement) is de opvolger van de (oude) traditionele CV ketel. Een CV ketel stookt het water op waarna het water naar uw radiator gaat zodat u centrale verwarming heeft. Vaak is er bij zowel een CV ketel als een VR-ketel een waakvlam te zien. De VR-ketel werkt hetzelfde als een CV ketel maar deze heeft een betere efficiëntie wat u in stookkosten scheelt.

  HR-ketel

  Een HR-ketel (Hoog Rendement) is weer zuiniger dan een VR-ketel. Dit komt door een aantal zaken. HR-ketels hebben geen waakvlam meer maar een elektronische ontsteking. Het gas dat nodig is om de waakvlam brandende te houden bespaart u op deze manier. Een ander groot verschil is dat HR-ketels de warmte van de waterdamp hergebruiken. Ook dit scheelt weer in het gasgebruik. Wanneer u overschakelt van een VR-ketel naar een HR-ketel zal er ook een extra afvoer gemaakt moeten worden. Afhankelijk van de plek waar de ketel komt te hangen is dit een doorvoer door de muur, of door het dak. Bij het opstellen van offerte neemt de CV monteur dit met u door. Daarnaast zorgen verbeterde ventilatoren voor een betere luchttoevoer zodat de verbranding schoner en efficiënter is.

  Tot september 2015 waren en 3 stromingen onder de HR-ketels:

 • HR 100, Met een rendement van tenminste 100%
 • HR 104, Met een rendement van tenminste 104%
 • HR 107, Met een rendement van tenminste 107%
 • Inmiddels mag de naam ‘HR-ketel’ gebruikt worden als een CV ketel tenminste een rendement van 107% heeft. Dit label is door KIWA in het leven geroepen.

  Daarnaast zijn er nog CV ketels die ook in combinatie kunnen werken met zonnepanelen en een zonneboiler. Deze HR++ ketels hebben een uitstekend rendement. Gemiddeld is dit 5% hoger dan een standaard HR ketel. Maar u bespaart ook op uw stroomverbruik. Deze ketels hebben namelijk een extreem zuinige pomp. Dit scheelt u ongeveer €50,- per jaar. Door een dergelijke ketel te laten plaatsen bent u helemaal klaar voor de toekomst.

  HRe-ketel

  De HRe-ketel, wat staat voor Hoog Rendement en Elektriciteit is een ketel die ook elektriciteit opwekt. Een HRe-ketel maakt gebruik van de hete gassen die ontstaan bij de verbranding om stroom op te wekken. Stroom opwekken in combinatie met verwarmen heet warmtekrachtkoppeling. Door gebruik te maken van een stirlingmotor kan er energie opgewekt worden. De HRe-ketel is energiezuinig dan een gewone HR-ketel. Echter wil dat niet zeggen dat u minder gas verbruikt. Om de stirlingmotor goed te laten werken zal de ketel wat extra stoken. Het besparen wat u doet is dus vooral op uw stroomkosten. Natuurlijk wegen de besparing op stroom wel op tegen de extra kosten voor het gasverbruik.
  Als u iets wilt doen aan het milieu kunt u kiezen voor dit type ketel. U kunt efficiënter stroom opwekken dan een grote energiecentrale dat doet. Hiermee verlaagd u de CO2-uitstoot. Wanneer u al een energieleverancier heeft die enkel groene stroom opwekt gaat dit natuurlijk niet op.

  CV ketel vervangen Zoetermeer contact

  Weet u niet precies welke ketel van welk type merk het best bij uw woonsituatie en budget past? Vraag onze CV monteurs dan gerust eens om advies. We zijn expert op het gebied van CV ketel vervangen en kunnen u uitgebreid adviseren. En heeft u de keuze gemaakt? Dan zorgen wij vervolgens voor de vervanging, en voeren we de oude ketel voor u af. In Zoetermeer en omstreken zijn we u met plezier van dienst. U kunt ons telefonisch bereiken op 070 - 207 50 06 of via ons contactformulier. Natuurlijk zijn wij ook in te schakelen voor andere werkzaamheden omtrent uw CV-installatie, zoals bij een CV storing of lekkage bijvoorbeeld.