Wie moet uw CV ketel plaatsen?

Een erkend installateur moet uw CV-ketel plaatsen. Ze worden met bosjes tegelijk aangeboden; beunhazen en niet erkende klusjesmannen. Voor een prikje behangen ze uw woonkamer, schilderen ze uw kozijnen en plaatsen ze een CV-ketel. Als u gesteld bent op kwaliteit bent u daar natuurlijk al voorzichtig mee. Maar als het om veiligheid gaat kunt u geen risico’s nemen. Wij komen helaas met enige regelmaat erg gevaarlijke en niet deugdelijke installaties tegen. Gasinstallaties dienen niet voor niks door een erkende en gecertificeerde CV monteur geplaatst te worden. En ook het jaarlijkse onderhoud is niet om geld uit uw zak te kloppen, integendeel zelfs!

CV ketel plaatsen door CV monteur

Het is begrijpelijk dat men voor een grote klus zoals een complete CV installatie of een cv ketel vervangen niet over één nacht ijs gaat. Vaak is dit een uitgave waarvoor geld gespaard word en zorgvuldig een cv ketel gekozen word. Dit is iets waar uw CV installateur u bij kan helpen. Het is echter niet verstandig om te besparen op de CV monteur. Natuurlijk heeft niet elk installatiebedrijf dezelfde tarieven, hier zal zeker iets op te besparen zijn. Maar vraag altijd aan uw installateur of deze erkend en gecertificeerd is. Wanneer u een offerte krijgt die haast te mooi is om waar te zijn is dat ook vaak het geval.

CV ketel vervangen rookgaskanaal

Een niet gecertificeerde CV monteur is niet op de hoogte van de regelgeving, hetgeen absoluut noodzakelijk is bij gasinstallaties. Een beunhaas zal vaak per klus betaald krijgen en heeft er baat bij om snel de klus af te ronden. Hierdoor is er een verhoogde kans op gevaarlijke situaties. Het is erg makkelijk om de nieuwe CV ketel op het bestaande rookgaskanaal aan te sluiten. Echter heeft deze vaak dezelfde levensduur als de CV ketel. De kans is groot dat het afvoerkanaal gaat lekken door zuren in het rookgas. Ook zijn veel oude rookgaskanelen niet geschikt voor de nieuwe soorten CV ketels. Deze levensgevaarlijke gassen moeten niet in huis komen. Een erkende CV installateur zal altijd het rookgaskanaal vervangen bij het plaatsen van een nieuwe ketel. Degelijk leidingwerk is hiervoor noodzakelijk. Vanzelfsprekend voeren we na de CV installatie een controle uit. We hebben meetapparatuur om een rookgasanalyse en een gasdichtheidscontrole uit te voeren. Zo bent u zeker van een veilig verwarmingssysteem.

CV ketel installatie Zoetermeer

Woont u in de omgeving van Zoetermeer en is uw CV ketel (bijna) aan vervanging toe? Neem dan contact op met All Heating Wij kunnen u helpen bij het gehele traject. Bij het uitzoeken van een geschikte ketel voor uw woonsituatie tot het plaatsen van de CV ketel. En natuurlijk kunt u ons ook benaderen voor een onderhoudscontract. CV onderhoud en een CV storing behoren tot onze dagelijkse werkzaamheden. Met ruim 36 jaar aan ervaring zijn wij uw specialist op het gebied van centrale verwarming. U kunt ons bereiken op 070 - 207 50 06 of door ons contactformulier in te vullen.

december 24, 2019
« Terug naar pagina overzicht