CV ketel vermogen uitrekenen

Wilt u de cv ketel vervangen? Dan is het goed om te weten wat voor vermogen deze moet hebben. Teveel vermogen jaagt u onnodig op kosten. Maar te weinig vermogen wat kan leiden tot een lauwe of koude douche is ook niet wenselijk. De CV monteur van All Heating kan u natuurlijk helpen bij het uitrekenen en uitzoeken van een passende CV ketel. Maar als u de vuistregels weet kunt u ook zelf gericht opzoek gaan naar een geschikte ketel.

Vuistregel vermogen CV ketel

Afhankelijk van het bouwjaar van het huis, het type woning en de grootte ervan moet u kijken naar een geschikte CV ketel. Een oudere woning is doorgaans minder goed geïsoleerd. Het kan natuurlijk wel zijn dat de woning nadien nog is geïsoleerd. Een heel aantal CV bedrijven gebruiken een vuistregel van 85 Watt per kubieke meter. Dit is naar ons inzien veel te ruim. 50 tot 60Watt voor een kubieke meter is ruim voldoende. Als uw woning 90m3 is zou dat betekenen dat u 90 x 55 = 4950Watt nodig heeft.

Voor het verwarmen van een woning is doorgaans niet zoveel vermogen nodig. Voor het verwarmen van water juist weer heel veel. Gemiddeld kost het 2,1kW om gedurende 1 minuut één liter water te verwarmen. Als uw douchekop bijvoorbeeld 9 liter water per minuut geeft heeft u 18,9kW nodig. Heeft een stortdouche dan zit u al snel op 15 liter per minuut. Dit komt neer op een vermogen van 31,5kW. Dit is altijd het dilemma met CV ketels. Deze hebben een minimum vermogen(nodig voor de centrale verwarming) en een maximaal vermogen (wat nodig is voor warm water). Het is de afweging of u liever minder betaald voor het verwarmen van uw woning. Dan kiest u ene ketel met een klein vermogen. Of vindt u het belangrijker om meer warm water ter beschikking te hebben, waarvoor het grote vermogen nodig is.

CV ketel vermogen advies

Onze CV monteur kan u een passend advies geven. Afhankelijk van uw voorkeuren, het bovengenoemde en nog een heel aantal zaken maken onze CV monteurs zorgvuldige afwegingen. Zo is bijvoorbeeld ook de omvang van uw huishouden van belang en kijken we natuurlijk waar een goedkoop de beste CV ketel kunnen aanschaffen. Is uw CV ketel aan vervangen toe en zoekt u hulp bij het uitzoeken van een nieuwe? Bel dan met All Heating in Zoetermeer. Van CV advies tot CV installatie kunt u bij ons terecht. Wij zijn te bereiken op 070 - 207 50 06 en via ons contactformulier.

Wilt u het vervangen van uw CV ketel uitstellen? Bekijk dan even onze scherpe onderhoudscontracten.

december 6, 2019
« Terug naar pagina overzicht