Besparen op uw stookkosten

Besparen op stookkosten is (letterlijk) een hot-item. Vandaag was dit wederom in het nieuws. Ruim een half miljoen mensen kunnen hun energienota niet betalen. Dit komt onder andere door stijgende belastingtarieven en hogere kosten voor een kuub gas. Uw energierekening is op te delen in een aantal facetten. Vaste kosten, ook wel bekend als vastrecht. Dit zijn kosten om aangesloten te zijn op het energienetwerk(gas en elektra). En er is een variabel gedeelte voor zowel stroomverbruik als gasverbruik. Op dit variabele deel kunt u besparen. Hoe u dat kunt doen leggen we u hieronder graag uit.

Zo bespaart u op stookkosten

  1. Controleer de waterdruk
  2. Ongeveer een kwart van de CV-systemen hebben bij aanvang van het stookseizoen een te lage waterdruk. De druk op het systeem hoort tussen de 1,5 en 2 bar te zitten. Dit is af te lezen op een analoge meter(vaak onder de ketel of voor het expansievat geplaatst) of op de CV-ketel zelf. Hiervoor drukt u op de onderhoudsknop. Een te lage waterdruk is ook te herkennen aan een borrelend geluid bij uw leidingen of radiatoren. Een CV-systeem met een te lage druk of met lucht in de leidingen werkt minder efficiënt. U maakt dan dus onnodig extra kosten.

  3. Stel de thermostaat goed in
  4. De grootste besparing maakt u door de thermostaat af te stellen op uw dagritme. Als u ’s nachts slaapt kan de thermostaat naar beneden. Doe dit echter niet teveel, anders moet de CV-ketel daarna langere tijd op volle kracht werken. Dit kost juist extra gas. U kunt gerust de thermostaat 2 of 3 graden lager zetten. Als u de thermostaat wanneer u thuis bent 1 graad lager zet bespaart u ook al snel rond de €75,- Kijk eens kritisch of uw thermostaat nog wel bij uw dagritme past.

  5. Verwarm de ruimtes waar u bent
  6. Door enkel de ruimtes te verwarmen waar u bent kunt u ook flink besparen. Er zijn slimme thermostaat knoppen die u op temperatuur kunt instellen. Zo verwarmt u niet onnodig ruimtes waar u toch niet komt. Er zijn zelfs thermostaten die een aanwezigheidssensor hebben. Door de thermostaat in de slaapkamer dicht te houden kunt u per jaar ongeveer €50,- besparen op stookkosten.

  7. Goed afgestelde CV-ketel
  8. Het is een welbekend feit dat een goed onderhouden ketel zuiniger in verbruik is. Het is aan te raden om dit zeker eens per 2 jaar uit te laten voeren. De kosten voor het onderhouden wegen zeker op tegen de besparing op stookkosten. Bovendien kan de CV monteur problemen aan uw CV-ketel in een vroeg stadium herkennen. Hoge kosten voor reparatie blijven op deze manier uit.

Besparen op stookkosten contact

Wilt u met de steeds stijgende energiekosten ook gaan besparen? Wellicht door CV onderhoud uit te laten voeren of een slimme thermostaat te laten plaatsen. Het kan bij uw CV monteur van All Heating In Zoetermeer en omgeving zijn wij uw allround installateur op het gebied van CV-installatie. Voor een afspraak kunt u ons contactformulier invullen of bellen op 070 - 207 50 06.

november 8, 2019
« Terug naar pagina overzicht